Μερικά χρόνια πρίν κοντά στο 2010-13 η συζήτηση γύρω από το θέμα των mobile phones που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ ήταν για  λίγους ψαγμένους και τους γκατζετάκιδες. Κανένας δεν είχε προβλέψει, ούτε μεγάλες εταιρίες όπως η Microsoft για παράδειγμα, την στροφή του κόσμου για χρήση του ίντερνετ, μέσω των mobile phones.

Όσοι παρακολουθούσαμε τα στατιστικά και τα trends της Google, με στοιχειώδη γνώση μαθηματικών βλέπαμε και υποστηρίζαμε πως η εξέλιξη και η τάση είναι να χρησιμοποιεί ο κόσμος το ίντερνετ από το κινητό του, όχι σαν μόδα, αλλά σαν εργαλείο. Στη NORTHBRIDGE καθιερώσαμε το responsive design (σχεδιασμός ιστοσελίδων με γνώμονα την καλύτερη εμφάνισή της σε περισσότερες συσκευές mobile με διαφορετικό μέγεθος οθόνης) στις ιστοσελίδες όχι ως επιλογή, αλλά ως standard υπηρεσία, σε μια εποχή που κάποιες εταιρείες δούλευαν ακόμα το Flash για εντυπωσιασμό.

Σήμερα είναι φανερό πλέον, πως η χρήση mobile phones θα κερδίσει την αγορά. Εδώ έρχεται να συμβάλει και η ανάπτυξη ρομποτικών, όπως τα drones, που γρήγορα θα μετεξελιχθούν σε καθημερινής χρήσης συσκευές για διευκόλυνση των ανθρώπινων εργασιών.

Το μέλλον ξεκάθαρα βρίσκεται στις κινητές συσκευές και στο ιντερνέτ. Τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά και τεχνολογίες που σχετίζονται με τη χρήση και αξιοποίηση του διαδικτύου θα έχουν μεγάλη ανάπτυξη.

Social media vector designed by Freepik