Ιντερνετικό Ραδιόφωνο

από | 14 Νοέ 2016 | Νέα

Σήμερα με την αυξανόμενη χρήση του ιντερνέτ, μια καλή ιδέα για να προσελκύσετε χρήστες είναι το ιντερνετικό ραδιόφωνο.

Σε ποιους απευθύνεται

Αν έχετε κατάστημα, εφημερίδα ή περιοδικό, το online radio είναι ένας πολύ καλός χώρος για διαφήμιση και προβολή. Επίσης, αν είστε μουσικός παραγωγός γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα του ραδιοφώνου από πρώτο χέρι. Αν είστε πάλι ερασιτέχνης και απλά θέλετε να παίζετε τη μουσική σας τότε βρίσκεστε στο σωστό σημείο.

Ίντερνετ VS FM

Με τις απαγορευτικές τιμές των αδειών για χώρο στα FM όμως, το ίνερνετ φαντάζει μονόδρομος.

Τα πλεονεκτήματα του online σταθμού αρχίζουν στην εποχή μας να αυξάνονται. Συγκρίνοντας το οικονομικό κόστος τελικά ίσως να υπερτερεί του συμβατικού σταθμού.

Μπορούμε να έχουμε στατιστικά, προγράμματα διαχείρισης μουσικής και όλα τα καλά του αυτοματισμού. Έτσι φτιάχνουμε ένα ολοκληρωμένο ραδιοφωνικό σταθμό, πλήρως αναβαθμίσιμο να δεχτεί απεριόριστους χρήστες. Επίσης η προσβασημότητα είναι πολύ μεγάλη αφού δεν υπάρχει περιορισμός στην εμβέλεια.

Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ο χώρος του αυτοκινήτου, μιας και την ώρα της οδήγησης οι περισσότεροι ακούνε ραδιόφωνο. Όμως τον τελευταίο καιρό οι κονσόλες των αυτοκινήτων συνδέονται με κινητά τηλέφωνο και μπορούν να αναμεταδίδουν μουσική καθιστώντας έτσι εφικτή την ακρόαση του ιντερνετικού σταθμού και στην ώρα της οδήγησης.

Πνευματικά Δικαιώματα για εκπομπή σε Ραδιόφωνο

Αν παίζετε τη δική σας μουσική, όπως για παράδειγμα ένα μουσικό συγκρότημα που θέλει να αναμεταδίδει τα τραγούδια του, τότε δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα πακέτο στους Cloud Server μας.

Θέλετε να παίζετε μουσική τρίτων που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα; Τότε πρέπει να έχετε άδεια και από την ΑΕΠΙ.

Αν πάλι θέλετε και διαφημίσεις ώστε να κερδίζετε χρήματα τότε χρειάζεται και έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας και μπορούμε να σας συστήσουμε λογιστή για να ξεκινήσετε.

Εξοπλισμός – Ακροατές

Υπάρχει επιλογή να κάνετε streaming live απευθείας από την κονσόλα ή την κάρτα ήχου μέσω του υπολογιστή σας ή να παίζουν έτοιμες λίστες και ηχογραφήσεις από AutoDJ στο διαχειριστικό πάνελ που σας παρέχουμε.

Οι ακροατές σας είναι απεριόριστοι, το μόνο που έχει σημασία είναι το εύρος (bandwith) των δεδομένων που διακινούνται και εξαρτάται τόσο από την ποιότητα του ήχου, τον αριθμό των ακροατών αλλά και το χρόνο που αυτοί είναι συνδεδεμένοι στο ραδιόφωνό σας.

Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να σας στηρίξουμε τεχνικά στο κομμάτι τις αναμετάδοσης όσο και στην κατασκευή ιστοσελίδας για να φιλοξενείται ο ραδιοφωνικός σας σταθμός.

Ζητήστε Τιμοκατάλογο