To Moodle είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης μάθησης (Learning Management System – LMS).

Αποτελεί ένα εργαλείο διαχείρισης μαθημάτων (Course Management System – CMS) ή ένα σύστημα εικονικής μάθησης (Virtual Learning Environment – VLE) που συνεχώς εξελίσσεται και ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση της γνώσης με πολλές μορφές (κείμενο, ήχο, video κλπ), την συνεργατικότητα, και την ανάληψη εκ’ μέρους των μαθητών ποικίλων ρόλων που φτάνουν μέχρι και αυτό του εκπαιδευτή.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα, πάνω στην οποία ο εκπαιδευτικός μπορεί να στήσει το δικό του μάθημα. Χρησιμοποιεί μια γκάμα εργαλείων και οπτικοακουστικών μέσων, που επιτρέπουν την κατανόηση της διδακτέας ύλης. Αφετέρου την επικοινωνία, επεξήγηση και τη συνεργασία των μαθητών.

Κάθε μάθημα περιέχει δραστηριότητες με τις οποίες ένας μαθητής εμπλέκεται ενεργητικά (με ασκήσεις ανοιχτού ή κλειστού τύπου, παιχνίδια κ.α) και πόρους (παραπομπές σ’ άλλους ιστοτόπους, video, ή και απλό κείμενο κλπ) που αποτελούν υλικό που πρέπει να εμπεδωθεί.

Αποτέλεσμα είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος μάθησης, ο οποίος ανεξαρτητοποιείται από τις οδηγίες του καθηγητή. Όλα αυτά στο ζεστό κλίμα και την άνεση του σπιτιού σου, την ώρα που εσύ νιώθεις δημιουργικός και αποδοτικός!

Τα χαρακτηριστικά του Moodle

Το Moodle είναι μια πλατφόρμα εκμάθησης που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους εκπαιδευτικούς, τους διαχειριστές και τους εκπαιδευόμενους ένα ισχυρό, ενιαίο, ασφαλές και ολοκληρωμένο σύστημα, για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου μαθησιακού περιβάλλοντος.

Σχεδιασμένο για να υποστηρίζει online τη διδασκαλία και τη μάθηση

Με πάνω από 10 χρόνια ανάπτυξης, το Moodle προσφέρει ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων που εστιάζουν στο μαθητή μέσω ενός συνεργατικού μαθησιακού περιβάλλοντος, που ενδυναμώνει τόσο τη διδασκαλία όσο και τη μάθηση.

Εύχρηστο

Διαθέτοντας απλή διεπαφή χρήστη και καλά τεκμηριωμένο Οδηγό Χρήσης, σε συνδυασμό με τις συνεχείς βελτιώσεις χρηστικότητας, κάνουν το Moodle εύκολο να το μάθει κάποιος και να το χρησιμοποιήσει.

Πλατφόρμα εκμάθησης «όλα σε ένα»

Το Moodle παρέχει το πιο ευέλικτο σύνολο εργαλείων για την υποστήριξη 100% μαθημάτων μέσω διαδικτύου. Μπορούμε να διαμορφώσουμε το Moodle ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας βασικές δυνατότητες και ενσωματόνοντας εύκολα όλα όσα χρειάζεστε για ένα μάθημα. Χρησιμοποιείτε την πλήρη σειρά ενσωματωμένων λειτουργιών του, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών εργαλείων συνεργασίας όπως φόρουμ, wiki, συζητήσεις και ιστολόγια.

Πολύ ευέλικτο και πλήρως προσαρμόσιμο

Το Moodle μπορεί να παραμετροποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο και να προσαρμοστεί στις ατομικές ανάγκες. Ο διαλειτουργικός σχεδιασμός του μας επιτρέπει να δημιουργούμε πρόσθετα και να ενσωματώνουμε εξωτερικές εφαρμογές για την επίτευξη συγκεκριμένων λειτουργιών.

Επεκτάσιμη σε οποιοδήποτε μέγεθος

Από μερικούς μαθητές έως εκατομμύρια χρήστες, το Moodle μπορεί να κλιμακωθεί για να υποστηρίξει τις ανάγκες τόσο των μικρών τάξεων όσο και των μεγάλων οργανισμών. Λόγω της ευελιξίας και της επεκτασιμότητάς του, το Moodle έχει προσαρμοστεί για χρήση σε περιβάλλοντα εκπαίδευσης, επιχειρήσεων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κυβέρνησης και κοινότητας.

Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε συσκευή

Το Moodle βασίζεται στον Ιστό και μπορεί να προσεγγιστεί από οπουδήποτε στον κόσμο. Με μια προεπιλεγμένη συμβατή διεπαφή για κινητά και συμβατότητα μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης, το περιεχόμενο στην πλατφόρμα Moodle είναι εύκολα προσβάσιμο και συνεπές σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης και συσκευές ιστού.

Τι προσφέρει το Moodle

Το Moodle διαθέτει μεγάλη ποικιλία εργαλείων για την υποστήριξη της μάθησης και της διδασκαλίας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται εργαλεία για:

  • διαχείριση πόρων (έγγραφα, μαθήματα, γλωσσάριο)
  • υποστήριξη της επικοινωνίας [ομάδες συζητήσεων (forums), συζήτηση (chat), ιστολόγιο (blog)]
  • προαγωγή ομαδικής εργασίας (wiki, βάση δεδομένων, ομάδες συζητήσεων, γλωσσάριο)
  • υποστήριξη αξιολόγησης (κουίζ, εργασίες, βαθμολόγιο)
  • έλεγχος διαχείρισης (ομάδες, ημερολόγιο, αναφορές χρήσης, βαθμολόγιο, ερωτηματολόγιο)

Οι δυνατότητες του εκπαιδευτικού με το moodle

  • παρουσιάζει το μάθημα με τρόπο που να προκαλεί ενδιαφέρον,
  • αναθέτει εργασίες στους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • έχει μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες συγχρονισμένη συζήτηση,
  • σχεδιάζει και να θέτει ερωτήσεις τύπου «πολλαπλών επιλογών», «σωστό-λάθος» ή «σύντομης απάντησης» στους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • σχηματίζει ομάδες συζητήσεων,
  • προσθέτει εκπαιδευτικό υλικό,
  • αξιολογεί εργασίες

Σε ποιους απευθύνεται το σύστημα διαχείρισης online μάθησης Moodle

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Το Moodle είναι ιδανικό για Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης που θέλουν να αναβαθμίσουν τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες και να τις μεταφέρουν online!

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
Το Moodle καλύπτει τις ανάγκες φορέων και οργανισμών που θέλουν να προσφέρουν καινοτόμα και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα αξιοποιώντας την τεχνολογία!

Αναλαμβάνουμε να παραμετροποιήσουμε το σύστημα διαχείρισης online μάθησης Moodle στις δικές σας ανάγκες. Παρέχουμε ταυτόχρονα υπηρεσίες φιλοξενίας, συντήρησης, και εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 215 215 4840 είτε με μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Πηγές

https://el.wikipedia.org/wiki/Moodle
https://moodle.org/?lang=el
https://docs.moodle.org/310/en/About_Moodle